maandag 11 juli 2011

Het papieren visitekaartje wordt steeds digitaler

Traditionele visitekaartjes versus digitale visitekaartjes
In mijn blog van februari jongstleden schreef ik dat het visitekaartje de meest bewaarde communicatie-uiting is. Het is dus zaak dat uw visitekaartje opvalt. Wilt u daarnaast ook met de (digitale) tijd meegaan? Dan heb ik hier een aantal tips om uw visitekaartje digitaler te maken.

} Plaats een QR-code op uw kaartje waarin de naw gegevens digitaal zijn opgeslagen. Door het scannen van deze code met een telefoon worden de gegevens opgeroepen en kunnen deze makkelijk in het adressenbestand toegevoegd worden;
* Een andere QR-code plaatsen kan natuurlijk ook, deze codes kunnen direct verwijzen naar een website, telefoonnummer, sms of e-mail.

} Presenteer uzelf via een korte bedrijfsfilm en maak van het visitekaartje een DVD;


} Vermeld naast het website adres ook social media url's, op deze manier geeft uw visitekaartje toegang tot b.v. uw Linkedin profiel.



Onderstaande vormen van online visitekaartjes zijn pas echt succesvol als ze door ontzettend veel mensen gebruikt gaan worden, pas dan is uitwisselen van contactgegevens op deze manier makkelijk.

Andere vormen van een online visitekaartje:
- Online profielpagina waarin contactgegevens staan en waarin aangeven kan worden bij welke online netwerken men aangesloten is zoals Linkedin of Facebook: www.about.me
- Digitale visitekaartjes die uit te wisselen zijn via een App op de smartphone: www.cardcloud.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten