woensdag 14 mei 2014

NO or GO 2 - drukken of printen

In de serie NO or GO stel ik een aantal overwegingen aan de orde. Overwegingen kunt maken wanneer u gaat samenwerken met een grafisch ontwerper.


Welke afwegingen kunnen meespelen voor de keuze een ontwerp te laten drukken of printen?

Het is niet alleen de oplage die een rol speelt in de keuze een ontwerp als bijvoorbeeld folder of magazine te laten drukken of printen. Vaak is het zo dat een kleine oplage voordeliger is om te printen. Gemiddeld genomen ligt bij een oplage van 500 stuks het omslagpunt.

Printen
Maar het kan ook zijn dat u uw mailing of magazine wilt personaliseren. In de titel of voorwoord de geadresseerde aanspreken met zijn eigen naam of klant specifieke kenmerken van de bestelling of product wilt opnemen. Dan is printen de ideale keuze.


Drukwerk
Ook voor drukwerk kunnen bepaalde keuzes van toepassing zijn. Het gebruik van speciaal papier, speciale inkten of folies. Maar ook het bewaken van de juiste kleur kan een keuze zijn om drukwerk te overwegen. Stel uw huisstijl of productkleur mag niet afwijken van eerder vervaardigde communicatie items. Bij een folder die samen met een verpakking wordt aangeboden zou het immers raar zijn als de geprinte folder van kleur afwijkt van de gedrukte verpakking.


Hopende u hiermee inzicht te hebben gegeven in de afwegingen die een rol kunnen spelen bij deze keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten